Góré túraoldala - Ezeken az utakon már jártunk!
 
202254.174.225.82#2022#01#28#17#03

Magyarország
 
Magashegyi túrák
 
Via ferrata
 
Vizi extrém sportok
 
 
 Elérkezett az idő, amikor már elmondhatjuk, hogy sikerült annyi utat bejárnunk, hogy a felső menüsoros menü már nem kényelmes! :) Így hát álljanak itt a "bevizsgált" utak egy listában, melyben egyszerre egy paraméterre kereshettek is! Jó böngészést!

  
  
  

Via ferrata neve Ország Régió Tájegység Nehézség Értékelés
Bürgeralm KlettersteigAusztriaSteiermark (Stájerország)Hochschwab GruppeD (F!)Talán a világ legnehezebb útja az F erősségű szakasz miatt, de ez szerencsére kikerülhető - csak ajánlani tudjuk!
DrachenwandAusztriaSalzkammergutMondseeB/CNagyon látványos, technikailag nem túl nehéz, ugyanakkor a komoly szintkülönsbég miatt megterhelő útvonal. A látvány mindenért kárpótol!
E60AusztriaNiederösterreich (Alsó Ausztria)Hohe WandB/CNagyon jó bemelegítő / gyakorló útvonal, kezdőknek is ajánlott!
Eisenerzer KlettersteigAusztriaSteiermark (Stájerország)Eisenerzer AlpenC/DEgy igazi muszáj út! Technikailag nem nehéz, ellenben helyneként hívogató a mélység! A környező hegyek valami fantasztikusak!
Enrico ContinAusztriaKärnten (Karintia)NassfeldA/BMaga a vasalt út inkább izgalmas túra, mintsem ferrata, de a panoráma gyönyörű!
Franz Scheickl KlettersteigAusztriaSteiermark (Stájerország)Grazer BerglandCInkább egy erősebb túra, mintsem klettersteig, de a táj fenséges - ajánljuk mindenkinek!
Gebirgsverein KlettersteigAusztriaNiederösterreich (Alsó Ausztria)Hohe WandDIgazi hohe wandi kaland, a legjobb fajtából! Tökéletes mászások, izgalmas létrák! Azért karizom és jó fizikai erőnlét szükséges!
Hans von Haid SteigAusztriaNiederösterreich / Steiermark (Alsó Ausztria / Stájerország)RaxC/DTechnikailag erős közepes, izgalmas steig, a D-s besorolástól nem szabad megijedni!
Hias-Siega KlettersteigekAusztriaOberösterreich (Felső Ausztria)Dachstein (D)DHelyenként technikás, karerőt igencsak igénylű mászások, ráadásul egy helyen két út is van! A kilátás pedig gyönyörű!
Laserer KlettersteigAusztriaOberösterreich (Felső Ausztria)Dachstein (É)CFeledhetetlen panorámában gyönyörködhet, aki felmászik a tó partján akár 40 méter magasba is - az út inkább izgalmas, mint nehéz.
Millnatzen KlettersteigAusztriaKärnten (Karintia)LesachtalB/CKellemes, sok kihívást nem tartogató útvonal.
Ostromlók útjaMagyarországBakonyCseszneki várdombB/CMagyarország első vasalt útjainak egyike, technikailag nem nehéz, de élvezetes vonalvezetése miatt kezdőknek is erősen javasolt! :)
Peter KofflerAusztriaTirolBrenner-hágóCHa egy izgalmas, kalandos, kicsit technikás steigre vágysz egy fantasztikus hegyi környezetben, akkor ez az út Neked való!
Pfeilspitzwand KlettersteigAusztriaTirolZillertalDIgazi mászóparadicsom a Zillertal szívében, Mayrhofenben - bátrabbaknak ajánljuk a Pfeilspitzenwand Klettersteiget!
Pirknerklamm KlettersteigAusztriaKärnten (Karintia)Oberdrautal (Felső Dráva völgye)CIgazi szurdoktúra! A patakban azért nem kell megmártóznunk, de néhány centire a vízesés mellett azért fogunk mászni!
Pittentaler KlettersteigAusztriaNiederösterreich (Alsó Ausztria)Bucklige WaldC/DKötelező darab! Az út ugyan rövid, de egy izgalmas falon megy és egy helyen D-s is!
Rotschitza KlettersteigAusztriaKärnten (Karintia)Faaker See B/CRomantikus, de nem különösebben nehéz vasalt út.
Steinbergerweg AusztriaKärnten (Karintia)Gailtal (Gail-völgye)B/CIgazi barlangi élmény, ugyanis a hegyben mászunk! A közeli Cellon-Stollen úttal kombinálva egy napos csúcstámadás!
Steirerspur KlettersteigAusztriaNiedeerösterreich (Alsó Ausztria)Hohe WandCRövid, és nem túl nehéz steig. Kombonálva a közeli Gebirgsverein úttal viszont érdemes megmászni!
Stuibenfall KlettersteigAusztriaTirolÖtztalCIzgalmas, gyönyörű, kötelező út!
Tálos Zoltán emlékútMagyarországBakonyCseszneki várdombEMagyarország első vasalt útjainak egyike, a beszálló fal valóban próbára teszi az embert!
Várpanoráma útMagyarországBakonyCseszneki várdombC/DMagyarország első vasalt útjainak egyike, technikailag csak két helyen komolyabb (D), de egy rendkívül látványos, izgalmas steig! Gyakorlottabbaknak feltétlenül kötelező!
Währinger SteigAusztriaNiederösterreich (Alsó Ausztria)Hohe WandCRövid, de izgalmas bemelegítő út! Kezdőknek is ajánlott.

Via ferrata Összes ferrata